De basic pedicurebehandeling bestaat o.a. uit het knippen van de nagels, het verwijderen van oppervlakkig eelt en het verzorgen van de nagelriemen. Deze behandeling wordt droog gedaan, dit houd in dat er geen warm voetbad te pas komt.
Voor deze behandelingen verwachten we dat de klant met schone voeten naar de behandeling komt.
Onze Spa pedicure start met een warm voetbad met zeezout.
Zeezout laat je huid zacht aanvoelen en zorgt ervoor dat mineralen, natrium, kalium en magnesium worden opgenomen doordat je poriën wijd open gaan staan.
We verwijderen de oppervlakkige onzuiverheden doormiddels een heerlijke scrub met vitamine E. Indien nodig verwijderen we zoveel mogelijk eelt met een speciale voetvijl.
Vervolgens knippen we de nagels en verzorgen we de nagelriemen.
De behandeling eindigt met een ontspannende voetmassage met een verzorgende voetcrème met vitamine E.
prijs voor nail-art varieert, vraag u nailtechnician voor de precieze prijzen hiervoor
Is een pedicure goed voor je?
Een goede pedicure kan heel ontspannend zijn. Het helpt stress te verlichten en kan therapeutisch zijn. Voeten krijgen over het algemeen de minste verzorging in vergelijking met andere delen van het lichaam. Gezonde voeten zijn van vitaal belang voor onze algehele gezondheid.
Om hoeveel weken een pedicure?
Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 8 weken, afhankelijk van de klachten. In onze salon bieden wij vooral een esthetische pedicure, dit houdt in dat we de eelt verwijderen. Voor het verwijderen van likdoorns en ingegroeide nagels adviseren we om een afspraak te maken met een medische pedicure.
Kan gellak/acrylnagels de natuurlijke nagels beschadigen?
Wij plaatsen gellak/acrylnagels op een vakkundige manier waardoor wij de natuurlijke nagel niet beschadigen. Wat we in de praktijk wel vaak zien is dat klanten de gellak/acrylnagels niet op tijd bij laten werken en er zelf aan beginnen te peuteren of verwijderen. In dat geval kan de natuurlijke nagel wel beschadigd raken. De natuurlijke nagel bestaat uit drie dunne laagjes. Door zonder kennis van zaken aan de gelnagel te trekken kunnen de laagjes van de natuurlijke nagel mee losgetrokken worden.
Wordt de natuurlijke nagel minder sterk door gellak/acrylnagels?
Er wordt nog weleens beweerd dat gellak/acrylnagels de natuurlijke nagels minder sterk maken. Dit is onjuist. Gezonde nagels zijn sterk en flexibel en zullen dit ook na het professioneel plaatsen en verwijderen van gellak/acrylnagels zijn. De reden dat veel mensen denken dat gellak/acrylnagels de natuurlijke nagel zwakker maken, is omdat de nagel na het verwijderen van de gellak/acrylnagel even vreemd aanvoelt. Dit heeft er mee te maken dat men even moet wennen aan de nagel zonder gelnagels. Andersom geldt dit natuurlijk ook. De natuurlijke nagels kunnen wel verzwakt raken wanneer de gellak/acrylnagels niet voldoende bijgewerkt en verzorgd werden tijdens het dragen of niet professioneel werden verwijderd. Een andere oorzaak kan ook een tekort aan vitamine B of calcium zijn.
Waardoor komen gellak/acrylnagels bij sommige klanten sneller los?
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zwangerschap, hormonale klachten en bepaalde geneesmiddelen kunnen ervoor zorgen dat gellak/acrylnagels sneller loslaten. Misschien zijn de nagels te lang voor de betreffende persoon en stoot men de nagels regelmatig? Ook bij mensen met beroepen waarin de nagels veel in contact komen met water of agressieve producten zoals schoonmaakmiddelen kunnen er last van krijgen dat de gellak/acrylnagels snel loslaten, denk hierbij aan beroepen als schoonmaakster of kapster.
Bestaat er zoiets als een allergie voor gellak of acrylnagels?
Ja, sommige mensen kunnen allergisch zijn voor gellak of acrylnagels. Je herkent een allergische reactie aan symptomen als jeuk, roodheid en opgezette nagelriemen. Er kunnen ook irritaties ontstaan rondom de mond en de ogen. De gellak of acrylnagels dienen dan zo snel mogelijk verwijderd te worden. De symptomen zullen dan gauw verdwijnen.